ZNAČKA REGIONÁLNÍ POTRAVINA OCEŇUJE TY NEJLEPŠÍ VÝROBKY Z KAŽDÉHO KRAJE

 

Regionální potravina Karlovarského kraje 2023

 

 

Soutěž Regionální potravina Karlovarského kraje proběhla i tento rok, vyhlášení oceněných se konalo u příležitosti Bečovských slavností. Ocenění značkou Regionální potravina mají oprávnění tuto značku užívat po dobu čtyř let. V kraji se ucházelo o místo 76 výrobků od 18 výrobců.

 

KATEGORIE:

TitulekVÝROBEK A VÝROBCE:

MASNÉ VÝROBKY TEPELNĚ OPRACOVANÉ

RETRO PAŠTIKA - JOSEF PELANT, ANDĚLSKÁ HORA

MASNÉ VÝROBKY TRVANLIVÉ, TEPELNĚ NEOPRACOVANÉ, KONZERVY A POLOKONZERVY

HOVĚZÍ - T-BONE STEAK - STATEK HLINKY

SÝRY VČETNĚ TVAROHU

BIO TVAROH - BELINA

MLÉČNÉ VÝROBKY OSTATNÍ

KOZÍ BIO MLÉKO - MARIE KVĚTOŇOVÁ, ÚTVINA

PEKAŘSKÉ VÝROBKY VČETNĚ TĚSTOVIN

HOUSKA PLETENÁ - LENKA BEZDĚKOVÁ, KYNŠPERK NAD OHŘÍxt

CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY VČETNĚ CUKROVINEK

MECHOVÝ DORTÍK - LUCIE ZLÁMALÍKOVÁ, KARLOVY VARY - STARÁ ROLE

ALKOHOLICKÉ A NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE

RUDOHOR DUKÁT 12° PRÉMIOVÝ SVĚTLÝ LEŽÁK - PIVOVAR RUDOHOR

OVOCE A ZELENINA V ČERSTVÉ NEBO ZPRACOVANÉ FORMĚ

TŽLUTICKÉ SUŠENÉ VIŠNĚ - REGENT PLUS ŽLUTICEext

OSTATNÍ

MEDOVÝ KRÉM MERUŇKA - MIROSLAV DIMO, VERUŠIČKY

 

Zdroj: Tiskové zprávy - Regionální potravina (regionalnipotravina.cz)

 
 

Regionální potravina Karlovarského kraje 2022

 
 

Již třináctým rokem Ministerstvo zemědělství udělilo značku Regionální potravina nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářských výrobkům v Karlovarském kraji. 

Tento rok se umístili v různých kategoriích jako např. masné výrobky tepelně opracované, sýry včetně tvarohu, mléčné výrobky ostatní, pekařské výrobky včetně těstovin tito ocenění: Roman Krčma s paštikou s medvědím česnekem, Marie Květoňová se sedláckým kozím sýrem s vlašským ořechem, firma Hollandia Karlovy Vary, s.r.o. se selským jogurtem bílým anebo Petr Hnat s otesánkem. 

Na všechny výherce s oceněním značky Regionální potravina Karlovarského kraje se můžete podívat na stránkách https://www.regionalnipotravina.cz/o-projektu/. Všem výhercům blahopřejeme a jsme na ně náležitě hrdí. 

Zdroj: https://www.regionalnipotravina.cz/

 

Regionální potravina 2021 má za sebou finále v Karlovarském kraji

9. srpna 2021 – Dvanáctý ročník soutěže Regionální potravina zakončily nominace za Karlovarský kraj. Hodnotitelé tam vybrali 9 výrobků.

 

O značku, která je zárukou kvality lokálních výrobků, se na Karlovarsku celkem ucházelo 84 výrobků od 17 producentů. Nejvyšší počet přihlášených výrobků byl v kategorii Alkoholické a nealkoholické výrobky.

Komise navrhla udělit ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje 2021 těmto produktům:

 

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

1.

Masné výrobky tepelně opracované

Krušnohorská pečeně

Roman Krčma, Karlovy Vary

2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

HOVĚZÍ – svíčková

Statek Hlinky s.r.o.

3.

Sýry včetně tvarohu

Adam

STATEK BOR ZEOS, spol. s r.o.

4.

Mléčné výrobky ostatní

poltovické bio máslo

Ing. Jiří Kubernát, Děpoltovice

5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Bezlepkový veganský jablečný koláč

Markéta Pavelková, Loket

6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Pařížský dort

Jana Bystřická, Nová Role

7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

ENIČNÝ SPECIÁL 11º

Pivovar PERMON s.r.o.

8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Žlutická sušená ŘEPA červená CHIPSY

REGENT PLUS Žlutice spol. s r.o.

9.

Ostatní

Podestýlkové vejce

ZEPHYR Františkovy Lázně, s.r.o.

 

Velmi nás těší stále rostoucí zájem o soutěž, letos se nám přihlásilo velké množství výrobků, dokonce více než v minulých letech. Je zde i značné množství zcela nových výrobců, kterým se také podařilo vyhrát. Konkurence byla veliká, ale vyhrát může bohužel jen jeden, uvedl Lukáš Vacek, koordinátor Regionální potraviny Karlovarského kraje ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

 

O ocenění Regionální potravina se můžou ucházet jen producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina, a to po dobu čtyř let.

O nominacích rozhodovala hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje.  Další informace o soutěži najdete na regionalnipotravina.cz. Aktuálně je oceněno 407 výrobků od 312 výrobců.

 

Cena Hodnotitelské komise

K udělení Ceny Hodnotitelské komise soutěže Regionální potravina Karlovarského kraje 2021 navrhl předseda Hodnotitelská komise ve spolupráci s ostatními členy následující 3 výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

1.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Žitný chléb

Petr Hnat, Dolní Žandov

2.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

KRUŠNOHOR POLOTMAVÁ 13° INSIDE

PIVOVAR KRUŠNOHOR s.r.o.

3.

Ostatní

Medový krém Malina, Zázvor, Kakao - dárkové balení Miroslav Dimo, Žlutice - Verušičky

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

 

Lukáš Vacek - Jednatel společnosti

T: 602 252 242

E: vacek@festing.cz

                                                                                                                        (zdroj - TZ MZe)